Menu Content/Inhalt
Hem
Lars Lerin på Liljevalchs

Liljevalchs konsthall på Djurgården hälsar välkommen in i Lars Lerins bildvärld, en värld skapad av vatten och pigment. På Liljevalchs visas i sommar ett hundratal målningar från 2002–2018. Passa på att de den munkforsbördige konstnärens i alla bemärkelser stora målningar som gästar huvudstaden 18 maj till 9 september. Läs mer här.

 
30 maj Vårsupe på Gubbhyllan

Vårsupé på Skansens Gubbhylla onsdagen den 30 maj 2018 kl. 18.00. Vad har Värmland betytt för dig. I år gästas vi av Ewa Persson som berättar om sitt Värmland. Hon är en välkänd och uppskattad föreläsare, men också en före detta bankkvinna som under många år lärt kvinnor om ekonomi. Nuförtiden pratar hon om andra värden i livet än pengar. Hon är humoristisk, har glimten i ögat och vill förmedla något om livets glädjeämnen. Hon har gett ut flera böcker, bland annat kåserier och poesi. Hon har även fått utmärkelsen Årets yrkeskvinna.

Läs mer...
 
25 juli Sällskapsresa i östra Värmland

Wermländska Sällskapets resa i östra Värmland sommaren 2018 med början den 25 juli. Tema: Bruken och herrgårdarna. Gruv- och järnhanteringen från 1700-talet fram till våra dagar. Vi reser i egen bil eller samåker med varandra. Start den 25 juli kl 09.30 på Rämens herrgård i dess Tegnérrum (Myhrmanska förmaket). Läs mer här.

 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...