Menu Content/Inhalt
Hem
20 febr Om värmländskt företagande med Handelskammare

Tisdagen den 20 februari kl 18.30 kommer Frida Johansson, VD för Handelskammaren Värmland och berättar om företag och företagande i Värmland. Plats: Katarina Kyrka samlingssal, Högbergsgatan. Närmaste tunnelbanestation är Slussen eller Medborgarplatsen. Pris: 120 SEK. Fika serveras. Bindande anmälan till klubbmästaren senast fredag den 19 februari 2018 via kort eller mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den Betalning: via Pg 161 49 62-7, Swish 0705-111417 alt kontant på plats. (Glöm inte att ange namn)

 
Ordföranden har ordet

Foto: Krister Anderson

Kära medlemmar i Wermländska Sällskapet.

Jag vill hälsa välkommen till ett nytt år och ett nytt verksamhetsår i Wermländska Sällskapet i Stockholm. Jubiléumsåret 2016, då vi fyllde 200 år, blev en välkommen vitamininjektion för Sällskapet. Vi har fått nya medlemmar och vi hade en stor uppslutning på Lussebalen. Det är glädjande. Trots att vi har bättre kommunikationsmöjligheter än någonsin tidigare i världshistorien med bil, tåg, skype, FaceTime m.fl  - vilket gör det lätt att ha kontakt med hembygden -  så finns det uppenbarligen ett behov av att vi träffas i Sällskapet, få höra värmländska talas och få samtala om sådant som är aktuellt i Värmland.

Läs mer...
 
Vinter vid Vänern

Picassostatyn i vinterlandskap Foto: Anna-Karin Edström

 
Skäringer och Wingefors årets värmlänningar 2017

Skådespelaren Mia Skäringer Lazar och entreprenören Lars Wingefors har utsetts till Årets värmlänningar av Wermländska Sällskapet, NWT och Ahlmarks. Förhoppningsvis kommer de till Wermländska Sällskapets Luciabal på Grand Hôtel i Stockholm den 9 december, då de får ta emot Kungamedaljen och diplom. Prischecken har de då redan fått i samband med den värmländska bokmässan i Karlstad i november. Läs mer här.

 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...