Menu Content/Inhalt
Hem
17 okt Anrells Värmland

Journalisten och författaren Lasse Anrell kommer i samband med bokmässan i Göteborg att lansera sin nya bok ”Anrells Värmland”. Det är temat för kvällen när Anrell gästar oss klockan 18:00. I boken kommer han att delasina många värmländska erfarenheter. Det kommer bl.a. att handla om morsan, farsan, Monica Zetterlund, Färjestad och de gamla dansbanden. Lasse Anrell har skrivit närmare 30 böcker, varav ett stort antal barnböcker. En del av hans böcker är översatta till 13 olika språk. I dag skriver han återkommande krönikor i Nya Wermlands-tidningen.

Adress: Katarina Kyrka Samlingssal, Högbergsgatan 15 A. Pris: 120 SEK. Betalning via Pg 161 49 62-7, Swish 0705111417 alt kontant på plats. (Glöm inte att ange namn.)

Bindande anmälan till klubbmästaren senast fredag 13 oktober 2017 via kort eller mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller 0705-11 14 17.

 
Ny Frödingskulptur i Uppsala

Foto: Hans A OlofssonHos Värmlands nation i Uppsala hände något stort lördagen den 9 september, i samband med stadens kulturnatt. Då avtäcktes en Gustaf Fröding-skulptur utanför nationshuset av landshövding Kenneth Johansson. Skulpturen är utförd av Bror Hjort men inte förrän nu har en staty gjutits av gipsoriginalet, som kom till 1928 och länge funnits på Bror Hjorts hus i Uppsala. Skulpturens tillkomst har möjliggjorts tack vare många bidragsgivare, bland annat Wermländska Sällskapet i Stockholm. Medverkade gjorde även förste kurator Josefine Lindstedt, inspektor Lars Burman och Värmlandskören, som bland annat sjön ”Kung Liljekonvalje”. Resten av eftermiddagen och kvällen på nationen gick i Frödings tecken med flera programpunkter.

Läs mer...
 
Stor värmlänning har gått ur tiden

Prästen och forskaren Carl Henrik Martling är en av de allra mest produktiva värmländska författarna och har skrivit ett 80-tal böcker med kyrkliga teman. Tisdagen den 29 augusti 2017 gick han ur tiden 92 år gammal. I slutet av sin levnad bodde han i Stockholm. Han var en bildningsgigant och en god värmländsk berättare och hade mycket på sin meritlista, bland annat kyrkoherde i Fryksände, docent, överhovpredikant, hedersledamot av Värmlands nation i Uppsala, vinnare av flera biskopsval utan att bli utnämnd m.m. Jag hade glädjen att intervjua honom för ett antal år sedan och det mötet återkommer jag ofta till i tanken. Intervjun följer här. Må han få en salig hädanfärd.

Läs mer...