Menu Content/Inhalt
Hem
19 nov Ingmar Bergman och Värmlänningarna

Måndagen den 19 november kl. 19.00 i Filmhuset på Gärdet uppmärksammar Wermländska Sällskapet att Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år genom att Bergmankännaren och professorn i teatervetenskap Karin Helander, berättar om Bergman och Värmlänningarna. Bergmans rika kulturella gärning skapar många ingångar till hans konstnärskap och sällskapet har som tema valt Bergman och Värmlänningarna.  Att Bergman satte upp folklustspelet Värmlänningarna, när han var chef för Malmö stadsteater, känner nog somliga till men vad mer vet vi om detta? Du kommer också att få lyssna till musik ur Värmlänningarna och se avsnitt ur någon eller några av de filmversioner som finns av Värmlänningarna.

Läs mer...
 
15 dec Luciabal på Grand Hôtel

Lördagen den 15 december kl. 18:00 är det dags för Wermländska Sällskapets lika traditionsenliga som uppsluppna fest under kristallkronorna i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm. extra festligt. Årets Lucia Caroline Rosengren med luciatåg från Adolf Fredriks musikklasser framträder, Årets värmlänning och dalslänning hyllas med kungamedaljen och Lussegåvefonden belönar årets Lussestipendiat. Mississippi seven spelar till dansen.

Läs mer...
 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...