Menu Content/Inhalt
Hem
8 febr Nypremiär av Gösta Berlings saga

Torsdagen den 8 februari kl 17.30 inbjuds Wermländska Sällskapet till nypremiären av Gösta Berlings saga. Efter ett omfattande restaureringsarbete på Svenska Filminstitutet är det dags för nypremiär av stumfilmsklassikern Gösta Berlings saga.

Plats: Visningen äger rum i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. OBS! Först till kvarn gäller. Vi har förbokat 50 biljetter. Tid: Filmvisningen startar kl 18.00 med samling 17.30. Den som vill kan komma tidigare för fika eller att äta i restaurangen. Pris: 40 SEK. Betalas på plats. Bindande anmälan till klubbmästaren senast den 20 januari 2018 via kort eller mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller 0705111417.

 
Vinter vid Vänern

Picassostatyn i vinterlandskap Foto: Anna-Karin Edström

 
Skäringer och Wingefors årets värmlänningar 2017

Skådespelaren Mia Skäringer Lazar och entreprenören Lars Wingefors har utsetts till Årets värmlänningar av Wermländska Sällskapet, NWT och Ahlmarks. Förhoppningsvis kommer de till Wermländska Sällskapets Luciabal på Grand Hôtel i Stockholm den 9 december, då de får ta emot Kungamedaljen och diplom. Prischecken har de då redan fått i samband med den värmländska bokmässan i Karlstad i november. Läs mer här.

 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...