Menu Content/Inhalt
Hem
Wermländska Sällskapets kulturpris 2018 går till Ulla Norrman

2018 års kulturpristagare är Ulla Norrman. Hon är ledamot i Värmländska akademin och sedan tio år tillbaka ordförande i Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris och drivande kraft i Kulturveckan i Sunne, som arrangeras varje sommar. ”Wermländska Sällskapets kulturpris 2018 tilldelas Ulla Norrman för ett hängivet och uthålligt arbete med Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris och kulturveckan i Sunne”, lyder prismotiveringen.

 
11 april Dagsutflykt till Thielska med japantema

Onsdagen den 11 april. När Japan kom till Värmland. Japonism hos Rackstadskonstnärerna 1880–1920. Utställningen förmedlar ny kunskap om de japanska influenserna i den svenska nationalromantikens konstliv. Wermländska Sällskapet bjuder in till guidad visning av utställningen om japonismen hos konstnärerna vid sjön Racken. Vi samlas strax före kl 12 då visningen börjar. För de som önskar finns det möjlighet att äta lunch i Caféet efter visningen.

Pris för entré och guidad visning 170 kr, lunch betalas separat. Bindande anmälan till klubbmästaren senast 28 mars 2018 via kort eller mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Betala via Pg 161 49 62-7, Swish 0705-111417 alt. kontant på plats. (Glöm inte att ange namn.)

 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...
 
Om Frihetslif med Selma Lagerlöf-sällskapet 19 mars

Frihetslif! Selma Lagerlöf och Sophie Elkan ”två ensamma fruntimmer” på resa med kamera

Arrangemang med Selma Lagerlöf-sällskapet. De flesta av er är bekanta med "Frihetslif!" - Lagerlöf-sällskapets medlemsbok 2017. Men hur gick tillkomsten av boken till? Hur hittades fotona och de kolorerade vykorten som de två skrivande väninnorna sände hem? Vad väckte författaren Lena Carlssons intresse för de två väninnornas resor? Lyssna till hennes berättelse om bokens tillkomst. Måndagen den 19 mars kl 18.30, Sofia församling på Södermalm i Stockholm, Borgmästargatan 11. Fri entré. Läs mer här.